AjánlóESTERHÁZY PÉTER
EGY KÉKHARISNYA FÖLJEGYZÉSEIBŐL

A kötet az 1991 és 1994 tavasza közt született Esterházy-írásokat tartalmazza, mindazt, ami nem regény és nincs Kertész Imrének ajánlva. A szerző némiképpen önkényesen csoportosította a szövegeket, meghagyva egyben és időrendben az Élet és Irodalom-beli kékharisnyákat, melyek így talán a (velünk) múló időt is mutatják. Az önismétléseket se nagyon gyomlálta ki, mutassák csak, hogy így dolgozik: rakosgat.
AZ ÉV VERSEI 2009

A költészeti antológiában ezúttal több mint 70 költő, többek között Takáts Gyula, Rába György, Vasadi Péter, Lator László, Tornai József, Juhász Ferenc, Csoóri Sándor, Gergely Ágnes, Marsall László, Kalász Márton, Bertók László, Tőzsér Árpád, Lászlóffy Aladár, Ágh István, Takács Zsuzsa, Tandori Dezső, Kiss Benedek, Mezey Katalin, Dobai Péter, Balla Zsófia, Zalán Tibor, Végh Attila, Vörös István, Lackfi János, Kun Árpád, Nagy Gábor, Szabó T. Anna, Jónás Tamás, Szálinger Balázs, Falusi Márton, Szolcsányi Ákos versei találhatóak.BÁLNÁK ÉS DELFINEK - MI MICSODA 1. + DVD

Az ember végveszélybe sodorta a bálnákat. Természetvédők és állatbarátok, akárcsak e könyv szerzője, Petra Deimer, a neves tengerbiológus is, elhatározták, hogy felhívják erre az emberek figyelmét, és harcolni fognak az állatok fennmaradásáért. Ezek az intelligens tengeri emlősök a hosszú távú vándorlás és a mélymerülés nagymesterei. Bonyolult, hangvisszaverődésen alapuló tájékozódási rendszerük van, fiatal, sérült vagy beteg társaikat közösen segítik, s több száz kilométer távolságból is megértik egymást. Mindezeken kívül ebben a könyvben olvasbatunk a bálnavadászatokról, a ceteket körüllengő hiedelmekről, Moby Dickről és még sok más izgalmas kérdésről.
HÁROMSZOR HÉT MAGYAR NÉPMESE - HANGOSKÖNYV (2 CD)

Válogatás Illyés Gyula Hetvenhét magyar népmese című kötetéből. Közreműködnek: Balázs Ágnes, Botos Éva, Bókai Mária, Detre Annamária, Halász Aranka, Zsurzs Kati, Csomós Lajos, Kristóf Tibor, Széles Tamás, Usztics Mátyás és Ujlaki Dénes színművészek. Rendezte:Tomasvics Zorka (2 CD).
Az alábbi oktató DVD filmeket általános és középiskolai pedagógusoknak ajánljuk:Az agy és az idegrendszer [DVD]

AIDS : amit az AIDS-ről tudni kell [DVD]

Amit a periódusos táblázatról tudni kell [DVD]

Anorexia nervosa : a rejtett lázadás [DVD]

Depresszió [DVD]

Drogfüggőség : az első figyelmeztető jelek [DVD]

Elektromosság [DVD]

Az emésztő- és a kiválasztórendszer [DVD]

Éghajlatok, tájak, élőlények [DVD]

A fény [DVD]

Folyók : a Föld tájainak formálói [DVD]

A hang [DVD]

Hegységek és képződési folyamatuk [DVD]

Holocaust [DVD]

Kis magyar éghajlattan [ DVD]

A környezetszennyezés [DVD]

A légző és a keringési rendszer [DVD]

Mágnesesség [DVD]

Mi az igazság a dohányzásról? [DVD]

Mi az igazság a kábítószerekről? [DVD]

Mi az igazság a rasszizmusról? [DVD]

Mi az igazság az ivásról? [DVD]

A Nemzeti Galéria és a Parlament [DVD]

Ökoszisztémák és biomok [DVD]

Szteroidok : a halálos testépítés [DVD]

A természet körforgása : ökoszisztémák [DVD]

A zaklatás [DVD]