Projekt leírás

 

 

Projekt leírás

 

Pályázat - TÁMOP-3.2.4/08/1. 

"Tudásdepó-Expressz" - A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az ÚMFT (Új Magyarország Fejlesztési Terv) Társadalmi Megújulás Operatív Programja (TÁMOP) keretében meghirdetett "Tudásdepó-Expressz" - A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében pályázaton a Jókai Mór Városi Könyvtár pályázata konzorciumi kereten belül támogatásban részesült.

A projekt címe: Veszprém megyei közkönyvtárak szolgáltatásainak, adatbázisainak összehangolása a minőségi oktatás, az iskolarendszerű oktatáson kívüli képzések támogatására, olvasási és digitális kompetenciák fejlesztésére.

Kedvezményezettek (a konzorcium tagjai): 

Veszprém, Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet (8200 Veszprém, Komakút tér 3.) - konzorciumvezető 

Balatonalmádi, Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár (8220 Balatonalmádi, Városház tér 4.)

Balatonfüred, Városi Könyvtár (8230 Balatonfüred, Kossuth u. 35.)

Devecser, Devecser Város Önkormányzata (Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház) (8460 Devecser, Petőfi tér 1.)

Pápa, Jókai Mór Városi Könyvtár (8500 Pápa, Fő tér 1. Várkastély)

Támogatás összege: 7.521.891,- Ft

Tapolca, Wass Albert Könyvtár és Múzeum (8300 Tapolca, Batsányi u. 1.)

Zirc, Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Tourinform Zirc (8420 Zirc, József A. u. 1.)

A támogatás összege: 63 477 439,- Ft

A megvalósítás időtartama: 2010. június 1. - 2011. november 30.

Közreműködő szervezet: Wekerle Sándor Alapkezelő (Cím: 1055 Budapest, Bihari János u. 5., Levélcím: 1374 Budapest, Pf. 564., Tel.: 1/301-3200, 1/301-3220     

Projekt leírás: A fejlesztés célja a megyei szintű szakmai konzorcium komplex szolgáltatásfejlesztése. A tevékenységek hozzájárulnak a könyvtári szolgáltatások elérhetővé tételéhez, az információs rendszerek összehangolásához, a könyvtárak szerepének növeléséhez a nem formális tanulás lehetőségeinek bővítésében.

A fejlesztés során kiemelt szerepet kap a helyben felmerült igények kielégítése, az egyes sérülékeny célcsoportok bevonása, a könyvtárhasználat népszerűsítése, valamint hosszú távon a humánerőforrás fejlesztése. A konzorcium hosszú távú, több lépcsős fejlesztési folyamat megvalósításának céljából alakult.

 

Projekt célja:

 

A pályázat fő célja a helyi és a térségi igényeket, tanulási szükségleteket kielégítő szolgáltatások minőségének és hatékonyságának javítása, új lakossági rétegek bevonása, olvasási és digitális kompetenciákat támogató programok szervezése, valamint az otthonról is elérhető web-alapú szolgáltatások fejlesztése. Ezek a tevékenységek elősegítik a könyvtár használóinak számszerű növekedését, új célcsoportok megjelenését. A könyvtár épülettől és nyitva tartási időtől függetlenül hozzáférést biztosít a könyvtári információk, adatok, és szolgáltatások jelentős részéhez. A könyvtári dolgozók felkészültek lesznek a korszerű szolgáltatások ellátására, és megújult szolgáltatói rendszer kezelésére.

 

Projekt tartalma:

 

 

 

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap (ESZA) társfinanszírozásával valósul meg.  
nfu_logo.jpg nfuh.jpg wekerlelogo.jpg